Review: MAC Huggable lipcolour + swatches

Review: MAC Huggable lipcolour + swatches

Dagelijks verschijnen er in mijn mailbox persberichten en niet heel vaak vind ik deze berichten interessant. Maar wanneer ik nieuwtjes voorbij zie komen van MAC is mijn interesse wel meteen gewekt, ik ben nou eenmaal een grote fan van dit prachtige merk! En MAC heeft gelukkig vaak nieuwtjes want ze komen geregeld met nieuwe producten en sinds 11 januari ligt de ‘Huggable lipcolour’ in de winkel. Dit zijn lipsticks met veel glans, kleur en verzorgende ingrediënten. Afgelopen week kon ik mij niet meer inhouden en besloot twee van deze lipsticks aan te schaffen…

Dit zegt MAC  over de ‘Huggable lipcolour’:

Voor prachtige lippen hoef je niet te kiezen tussen glans en kleur. Deze nieuwe formule, geïnspireerd door Aziatische trends, bestaat in 12 tinten en verzorgt en omhult je lippen met intense kleur. Huggable Lipcolour zit boordevol verzachtende ingrediënten die de lippen een langhoudende glans geven en soepel maken. Houdt tot 6 uur lang.

Dit nieuwe product van MAC heeft ook meteen een nieuw uiterlijk gekregen, niet meer de “o zo herkenbare zwart matte” huls maar in plaats daarvan een glimmende metallic verpakking. De lipsticks zien er wat mij betreft strak en sjiek uit, zeker een verbetering!

Na het internet afgestruind te hebben op zoek naar de mooiste kleuren uit de ‘Huggable lipcolour’ lijn, kwam ik al snel uit bij de kleuren: Commotion (links) & Feeling Amorous (rechts). Deze beide kleuren zijn behoorlijk opvallend en daar hou ik van! Ik zag deze kleuren meteen voor me in combinatie met een hele basic make-up look waarin de lippen lekker mogen knallen. Ook mooie kleuren voor het voorjaar…

Wat ik heel fijn vind aan de ‘Huggable lipcolour’ is dat de formule mij doet denken aan een lipbalm met veel pigment.  Eigenlijk draag ik doordeweeks niet vaak een lipstick, ik pak sneller een lipgloss of een balm omdat ik dit wat “makkelijkere” producten vind. Dat is ook één van de redenen waarom ik meteen zo enthousiast werd van deze nieuwe lipsticks, ze zien er namelijk uit als een lipstick maar voelen aan als lipbalm.

De lipsticks zijn makkelijk aan te brengen, ze glijden als ware over je lippen heen en voelen meteen comfortabel aan. Ze voelen niet droog maar ook zeker niet plakkerig aan, eigenlijk voel je het überhaupt niet zitten. Doordat de lipstick niet plakkerig is, is de houdbaarheid niet erg lang (zeker geen zes uur) en vooral niet als je gaat eten en/of drinken. Gelukkig zijn de ‘Huggable lipcolour’ makkelijk aan te brengen en is het dus een fluitje van een cent om ze tussendoor even bij te werken. Ook een pluspunt, de lipstick ruikt lekker naar Vanille, ik ben gek op deze geur!

Hieronder de ‘Huggable lipcolour’ op mijn lippen…

Zoals je kunt zien komt er van de lipstick behoorlijk wat kleur af, op de foto’s draag ik twee laagjes. Wil je een wat subtieler effect, dan breng je gewoon één laagje aan. De lipstick is in ieder geval goed op te bouwen en dat vind ik fijn, zo kan ik een klein beetje variëren qua kleurintensiteit.

Zoals je hebt kunnen lezen én zien ben ik erg enthousiast over deze nieuwe lipstick van MAC. Het is mij trouwens niet helemaal duidelijk of het gaat om een limited edition of dat deze lipsticks vast in het assortiment zitten, ze zijn in ieder geval nu verkrijgbaar.

De ‘Huggable lipcolour’ zijn er in 12 verschillende kleuren en koop je o.a. bij maccosmetics.nl en kosten €21,-.